Vårt familjeföretag ligger i de gröna skogarna utanför Aneby. Här i de småländska mossarna runt vår gård har vi producerat högkvalitativa odlingssubstrat i över 100 år. Här skördar vi den certifierat ogräsfria och naturligt rena blocktorven för hand, och här tar vi fram vår Ädeljord med stor omsorg. Vi värnar om vår svenska natur och biologiska mångfald, och vi återställer mossarna när vi har brutit på dem.

En bra jord är avgörande för att odling och trädgårdsarbete ska lyckas. Vår varsamt hanterade blocktorv har höga uppsugande och vattenhållande egenskaper, som ger bättre syresättning till plantan. Detta motverkar rotsjukdomar och ger en friskare planta med högre avkastning. Vi har tagit fram en särskilt högkvalitativ torv med specialanpassade egenskaper för olika grödor och växter. För precis som ett familjerecept blandar vi våra jordsorter med noga utvalda ingredienser. Med vår Ädeljord får du de idealiska förutsättningarna för att dina odlingar ska gro och frodas.

Vi har länge levererat torv till krävande yrkesodlare i Skandinavien, Europa, Asien och Afrika. Nu erbjuder vi även hemträdgårdsodlare i Sverige att köpa våra produkter. Välkommen till en värld med Ädeljord!

 

Våra andra produkter


Jord till Yrkesodling

Vi bryter certifierat ogräsfri och naturligt ren blocktorv av högsta kvalitet och staplar den för hand på pall vid skörd. Därefter producerar vi jord som är anpassad för olika odlingsbehov. Vi tar fram jord till alla typer av yrkesodling, bland annat för blommor, bär, grönsaker och skogsplantor. Vi producerar även jord för ekologisk odling.

scanpeat.com


Bark
Vi tillverkar vår bark av 100 procent svensk furu. Barken är ett utmärkt täckmaterial och fallskydd som förhindrar ogräs, berikar mikrolivet i marken och håller fukten bra. Använd den på alla slags jordar, både i rabatter, i kökslandet och på friland. Barken finns i olika fraktioner.

barkab.com


Pimpsten
Vi levererar pimpsten som är ett varaktigt, rent och hållbart mineral med en unik vatten- och syrehållande förmåga. Det går bra att odla exempelvis tomat och gurka direkt i pimpsten, och den är utmärkt att blanda i jordar för att tillföra jorden syre, en grövre struktur och ett långtidshållande vattenförråd. Pimpsten finns i olika fraktioner. 

pumex.se